Hyra

Hyresperiod:

Hyra korg

Dina produkter
Total hyra

Summa

-

Moms

-

Totalt inkl. MOMS

-

Beloppet gick inte att beräkna. Kontakta Goecker för ett erbjudande

Fortsätta

NIKON D5 CAMERA BODY

NIKDD5HUS
Dagspris 0,00 SEK Pris för period Ett periodpris kunde inte beräknas

Det fantastiska och banbrytande AF-systemet med 153 punkter hjälper dig att följa ditt motiv, vare sig du fotograferar Formel 1 eller kändisfester. Täckningen är mycket vid och den nya bufferten kan användas för att ta upp till 200 NEF-bilder (RAW) i en serietagning. Nya ljusmätnings- och bildsensorer ger precis motividentifiering och skarpa detaljer. Nikon har aldrig testat gränserna för känslighet så här långt   nu kan du fotografera i både starkt solljus och stjärnklar skymning. Och för filmskapare som vill testa gränserna till max kan D-film användas för att spela in 4K/UHD (ultrahög definition) direkt i kameran.

Fotografera i toppklass med Nikons fenomenala nya AF-system. Med otroliga 153 fokuspunkter och 99 korssensorer ger D5 exceptionellt bred täckning. Små motiv som rör sig i hög hastighet kan spåras med precision på en helt ny nivå. Motiv i utkanten av bilden upptäcks enkelt och vertikal fotografering fungerar ännu bättre. AF-känslighet ner till -4 EV (ISO 100, 20 ºC) ger otroliga resultat i svag belysning och alla AF-lägen har förbättrats. Systemet kan ställas in på 153, 72 eller 25 punkters täckning i Kontinuerligt AF-läge. Alla 153 fokuspunkter är kompatibla med AF NIKKOR-objektiv med en öppen bländare på f/5,6 eller större och 15 centrala fokuspunkter med effektiv bländare på f/8. Med kamerans högprestandabuffert kan du ta upp till 200 NEF (RAW)-bilder eller stora JPEG-bilder i en serietagning: det räcker för hela 100-metersfinalen utan att du behöver ta fingret från avtryckaren.

Den fenomenala prestandan i D5 är allt du behöver för att utmana alla gränser. Tack vare en ny AF ASIC-enhet har autofokus alltid tillgång till maximalt med resurser. Du behöver aldrig göra avkall på kvaliteten, oavsett hur snabbt allting händer. Fotografera i upp till 12 bps med AE/AF-spårning eller i upp till 14 bps med uppfälld spegel. Du kommer att märka hur mycket vi har förbättrat AF-spårningen och sikten genom sökaren när du fotograferar sport eller andra tillfällen när motiven snabbt byter riktning. Snabbare serieslutar- och spegelmekanismer minskar blackouten i sökaren avsevärt vid snabb serietagning. För större precision kan du para ihop D5 med ett professionellt NIKKOR-objektiv med SPORT VR-läge, som AF-S NIKKOR 600mm f/4E eller AF-S NIKKOR 500mm f/4E. SPORT VR-läget ger även en stabil sökarbild när du följer motiv som rör sig med hög hastighet. När D5 kombineras med ett av dessa objektiv kan du fotografera motiv som rör sig snabbt och oförutsägbart med otrolig skärpa.

Den enorma bildkraften i D5 är befriande. Den helt nya CMOS-bildsensorn i FX-format med 20,8 megapixlar och en RGB-ljusmätningssensor med 180 000 pixlar ger precis motividentifiering och skarpa detaljer. Även om du fotograferar snabb sport inomhus får du alltid bilderna du vill ha. Och inte vilka bilder som helst: tonövergångarna är mjukare och precisare. D5 har också en ny LCD-skärm på 8,0 cm (3,2 tum) med 2 360 000 punkter och pekskärmsfunktioner i granskningsläget. Den högupplösta skärmens hastighet är jämförbar med den i smarta telefoner och används för att enkelt kontrollera och välja ut viktiga bilder direkt. När du fotograferar i Livevisning kan du använda pekskärmen för att byta fokuspunkt eller hämta manuellt förinställda spotvitbalansvärden baserat på det valda området i bildrutan. Du får ännu mer kontroll med Picture Control 2.0 som gör det enkelt att ställa in parametrar, oavsett om du tar stillbilder eller filmar. Enklare efterbehandling med förinställningen Jämn för maximalt dynamiskt omfång; finjustering av detaljerna med Klarhet.

Med D5 får du helt nya möjligheter att fotografera i svag belysning. Testa gränserna som aldrig förr med ett standardintervall för ISO på 100 till 102 400 och den högsta utökade känsligheten i Nikons historia. Tack vare kamerans nya bildhanteringssystem EXPEED 5 är bildkvaliteten bättre än någonsin över hela standardintervallet för ISO. De rena bilderna blir möjliga tack vare signalhanteringssystemet som har optimerats för att vi har ökat antalet pixlar i den nya sensorn med 25 % Fint brus reduceras avsevärt och även beskärda bilder som tagits med högt ISO har bibehållen kvalitet. Våra tekniker har överträffat sig själva, så nu kan ISO-intervallet utökas till motsvarande ISO 3 280 000, på inställningen Hi 5. Dessa otroligt höga ISO-tal är utformade för specialanvändning som övervaknings- eller säkerhetsändamål, och gör det möjligt att ta färgbilder utan blixt i stjärnklar skymning, vilket motsvarar det mycket låga 0,001 lux.

D5 är den första Nikon D-SLR-kameran som kan spela in högupplösta 4K/UHD-filmer i kameran, vilket gör den mer flexibel vid filminspelning än D4S. 4K-filmer (3 840 × 2 160 pixlar) kan spelas in med 30p/25p/24p med ursprunglig pixelbeskärning, vilket gör att bildkvaliteten blir så hög som möjligt. När du filmar i full HD (1 080p) kan du spela in med bildfrekvenser på upp till 50p/60p i flera sensorbeskärningsformat, inklusive ursprunglig full HD-pixelbeskärning. När du filmar i M-läge kan känsligheten ställas in från ISO 100 ända upp till Hi 5 för alla videoupplösningar och beskärningslägen. Med Auto ISO kan du ställa in ISO 200 upp till Hi 5 och du kan konfigurera de högsta ISO-inställningar som du vill använda. Kameran erbjuder ren HDMI ut: även 4K-filmer kan spelas in på minneskortet i kameran eller skickas okomprimerade till HDMI med 8-bitars 4:2:2 YCbCr. HDMI-överföring är tillgängligt för alla filmupplösningar vid fjärrfotografering.

Snabbare, skarpare och enklare att använda   allt blir smidigare med D5. Kameran har konstruerats utifrån feedback från professionella fotografer som tar bilder hela dagarna. Den reducerar de stressfaktorer och utmaningar som ingår i yrkets vardag. De ergonomiska förbättringarna är bland annat knappar med mer definierade kanter och kurvor, vilket gör användningen mer intuitiv, särskilt vid fotografering via sökaren. De nya dubbla XQD-kortfacken hanterar enkelt D5-kamerans kapacitet att ta upp till 200 NEF-bilder (RAW) i en tagning och ser till att bufferten alltid rensas inför nästa tagning. Med den nya USB 3.0-porten kan stora datamängder överföras snabbare, och nätverksanslutningen är nu dubbelt så snabb, både trådlöst och via Ethernet. Om man ser bortom själva kamerahuset fortsätter Nikons Creative Lighting System att gå från klarhet till klarhet med nya SB-5000. Denna nya blixt använder radiokommunikation och förbättrar prestandan i Nikons blixtsystem vid svåra fotograferingsförhållanden.