Hyra

Hyresperiod:

Hyra korg

Dina produkter
Total hyra

Summa

-

Moms

-

Totalt inkl. MOMS

-

Beloppet gick inte att beräkna. Kontakta Goecker för ett erbjudande

Fortsätta

SONY FX6 CINEMA LINE FF CAMERA

SONFX6V
Dagspris 0,00 SEK Pris för period Ett periodpris kunde inte beräknas

Bildsensor med blixtsnabb avläsningshastighet

Den bakbelysta Exmor RTM CMOS-fullformatssensorn, med 10,2 effektiva megapixlar, ger en otroligt hög dataavläsningshastighet tillsammans med hög känslighet och ett brett dynamiskt omfång. En avancerad färgfilteruppsättning ger noggrann färgåtergivning, medan AF med fasdetektion på fokusytan ger hög autofokusstabilitet och enastående precision, vilket sammantaget bidrar till fantastisk bildkvalitet.

 

Bildprocessor med höga prestanda

BIONZ XRTM-bildprocessorn ståtar med klassledande prestanda, minimerar fördröjningar och tillhandahåller imponerande realtidsbearbetning. Bildprocessorn utför realtidsbearbetning för AF, bildigenkänning och justeringar av bildkvaliteten, samt hanterar dataöverföring, användargränssnitt och andra kamerafunktioner.

 

Hög känslighet, brett dynamiskt omfång

Fullformatskonfigurationen på 10,2 megapixel ger en hög känslighet med lågt brus över kamerans hela känslighetsintervall genom optimering av sensorns utsignal. Spela in användbart material i nästan totalt mörker med ett imponerande utökat ISO-omfång på upp till 409 600. Det dynamiska omfånget är imponerande brett med 15+ stopp4 för vackra, verklighetstrogna bilder utan alltför ljusa områden. Kamerans höga känslighet i kombination med ett brett dynamiskt omfång ökar din kreativa frihet under inspelningar. 

 

Hyllade färgrikedom i biokvalitet med S-Cinetone™

Den lovordade S-Cinetone-färgtekniken från Sony som är nedärvd från utvecklingen av FX9 producerar vackra bilder som kan uppnås direkt i kameran. S-Cinetone är optimerad för naturliga hudtoner och färger i mellanregistret, med mjukt markerad avrullning, för imponerande avbildning av objekt och kraftfulla möjligheter vid kameramatchning och efterproduktion. 

 

Inspelning i 4K5 med hög bildhastighet på 120 bilder/s

Fullformatsinspelning i 4K (QFHD) med upp till 120 bilder/s och autofokus är möjlig tack vare bildsensorns snabba avläsningsförmåga och den kraftfulla BIONZ XR-processorn. Även vid höga bildhastigheter registreras mycket detaljerade 4K-bilder (QFHD) med hjälp av fullständig pixelavläsning utan binning, för tydlig efterproducerad slowmotion (upp till fem gånger långsammare än realtid). AF med hög precision möjliggör dessutom vacker fullformatsbokeh under slowmotioninspelning, för imponerande kreativa möjligheter.

 

Förinställd och User 3D LUT-kompatibilitet med Scene File

Funktionen Scene File tillhandahåller kraftfull färgtolkning direkt i kameran, med ett urval av förinställningar och anpassade User 3D LUT-importer för att passa dina produktions- eller formatkrav. Det finns fyra förinställda motivfiltyper för SDR-inspelning (S-Cinetone, standard, stillbild, ITU709) och två för HDR (HLG Live, HLG Natural). Ytterligare 16 platser stöder User 3D LUT-import för anpassade utseenden, specifik övervakning eller färgrymdsomvandlingar.

 

10-bitars HLG-bildprofil

En HLG (Hybrid Log-Gamma) HDR-bildprofil, komplett med det bredspektrade BT.2020-färgomfånget, kan användas för direkt HDR (HLG)-uppspelning på kompatibla tv-apparater. Resultatet är verklighetstrogna bilder som ligger nära det du kan se med blotta ögat, med detaljerade skuggor och högdagrar samt reducering av alltför mörka eller ljusa områden – allt utan behovet av färggradering. I synnerhet inspelning i 10 bitar återger ett utmärkt nyansomfång och en detaljrikedom som är otroligt verklighetstrogen. [1] Hög flexibilitet att finjustera bilder efter behov (färggradering krävs).

 

S-Log3 för bättre återgivning av nyansomfång

Gammakurvor för S-Log3 är tillgängliga, med S-Log3 som har utformats för bättre återgivning av nyansomfång, från skuggor till mellangrått omfång (18 % grått), vilket ger ett dynamiskt omfång på upp till 15+ steg. Två färgskaleinställningar (S-Gamut3 och S-Gamut3.Cine) gör det lättare att matcha färgerna i inspelat material med Cinema Line-kamerorna från Sony. Eftersom färgerna matchar blir färggraderingen enklare vid efterproduktionsredigering, vilket gör det mer bekvämt när den används tillsammans med andra proffskameror.

 

Inspelning av film med 10-bitars djup och 4:2:2-färgsampling

FX6 har kapacitet för intern 4K-inspelning, kodning med 10-bitars djup och 4:2:2-färgsampling med All Intra-komprimering. Detta gör det möjligt att ytterligare framhäva färgnyanserna och flytta fram gränserna för videon för enastående HDR-realism och samtidigt behålla ett naturligt nyansomfång vid redigeringen.

 

Intern All-Intra-inspelning

Utöver Long-GOP-komprimering mellan bildrutor finns det även stöd för inbyggd inspelning inom bildrutan (All-Intra)8. XAVC 4K Intra-inspelning komprimerar varje bildruta för sig med hög bithastighet (upp till 600 Mbps), vilket passar perfekt för inspelning av komplexa rörelser och medger maximal flexibilitet och höga uppspelningsprestanda under efterproduktion.

 

16-bitars RAW-kapacitet

Kameran möjliggör förbättrad bildkvalitet och mer flexibel och effektiv redigering under efterproduktion, med stöd för utmatning av 16-bitars RAW-data till en extern inspelningsenhet via SDI. RAW-videoutmatningen är 4096 x 2160 eller 3840 x 2160 data från bildsensorn med bildhastighet på 59,94/50/29,97/25/24/23,989.

 

Innovativ värmeavledning för att undvika avstängning p.g.a. hög värme

För att säkerställa tillförlitlig fullformatinspelning i krävande miljöer och med höga upplösningar och bildhastigheter har FX6 en innovativ värmeavledande struktur. En helt ny design av chassits struktur tog hänsyn till placeringen av de interna kylarna och hela luftflödesstrukturen, från luftintaget till kretskortslayouten. Vid behov ger en tyst fläkt ventilation för kontinuerlig inspelning med full upplösning, med in- och utloppen isolerade i strukturen för att upprätthålla starkt motstånd mot damm och fukt.

 

Professionella anslutningar

FX6 omfattar ett urval av professionella gränssnitt, inklusive oberoende 12G-SDI (stöder 3G/6G-SDI) som är lämpligt för extern 16-bitars RAW-inspelning, såväl som en HDMI-utgång för programövervakning. Tidskodskontakter (TC IN/TC UT) möjliggör synkronisering av flera kameror och SuperSpeed USB-C på 5 Gbps (USB 3.2) möjliggör snabb överföring av inspelningsdata till en dator

Tillverkare Sony
Kategori Video kamera
Objektivfäste E (Sony)
Antal pixlar 12.9 MP
Effektivt antal pixlar 10.2 MP
Autofokus Ja
Sensorstorlek Fullframe
Batteri BP-U35
Bredd 11.4 CM
Djup 11.6 CM
Höjd 15.3 CM
Vikt 890 G
LCD-storlek 3.5 "
Lagringsmedie CFexpress Type A,SD
HDMI-utgång Ja
Videoformat XAVC-I, XAVC-L, RAW 16-Bit via HDMI/SDI
Mikrofoningång Ja
Hörlursuttag Ja
USB-ingång USB-C (3.1)
Inspelningshastighet 240 fps @ FHD
Inbyggt filter Ja
Inbyggd mikrofon Ja