Hyra

Hyresperiod:

Hyra korg

Dina produkter
Total hyra

Summa

-

Moms

-

Totalt inkl. MOMS

-

Beloppet gick inte att beräkna. Kontakta Goecker för ett erbjudande

Fortsätta

SIGMA ART 14MM F/1,8 DG HSM L-MOUNT

SIG300999
Dagspris 0,00 SEK Pris för period Ett periodpris kunde inte beräknas

SIGMA AF 14mm F1.8 DG HSM Art

  • Sjunde fasta fullformatsobjektivet  i Art-serien
  • 14mm ultravinkel och F1.8 ljusstyrka
  • Har en asfärisk frontlins med stor diameter
  • Tydlig bokeh-effekt

 

Världens första och enda F1.8 ultravidvinkel

Vid fotografering av den stjärnbestödda himmelen på natten,  eller vid kusten med ett brett perspektiv, är ett objektiv med en stor frontlinsdiameter och mycket användbar, eftersom det medger att man kan fånga ett rörligt motiv genom att justera slutartiden utan att förlita sig på ISO-känslighet . Med sin fullformatstäckning,  14mm ultravidvinkel och höga ljusstyrka 1,8, är SIGMA 14mm F1.8 DG HSM Art verkligen det objektiv som många fotografer har väntat på. Även om vissa zoomlinser är tillgängliga som kan täcka 14mm, är den höga F1.8 ljusstyrka som en stor frontdiameter ger, en enastående fördel. Genom att kunna använda snabba slutartider, kan det här objektivet fånga en svärm av eldflugor med kristallklar skärpa, och med en vacker bokeh-effekt samt enastående kontroll av ljusreflexer.

 

Det sjunde fullformatsobjektivet i Art-serien

SIGMA 35mm F1.4 DG HSM Art lanserades 2012,  och var det första objektivet i Art-serien. Sedan dess har SIGMA utvecklat ett brett utbud av objektiv i serien, och SIGMA 14mm F1.8 DG HSM Art är det sjunde fasta objektivet för 35mm fullformat. Nu sätter Art-serien en ännu högre standard för fasta objektiv,  som matchar dagens kameror med ultrahög upplösning.

 

14 mm ultravinkel och F1.8 ljusstyrka

Genom att utnyttja sin extrema bildvinkel och det dramatiska perspektivet som skapas, kan ett ultravidvinkelobjektiv komma nära och personligt med ett objekt samtidigt som den återger en stor bakgrund - ett exempel på fotografering som går utöver det vanliga mänskliga ögat. 
SIGMA 14mm F1.8 DG Art kombinerar det extremt djupa skärpedjupet som kommer från en mycket bred bildvinkel med det extremt grunda skärpedjupet som kommer från F1.8-ljusstyrkan. Resultatet är ett skarpt avbildat motiv mot en med dramatiskt suddig bakgrund med en vacker bokeh-effekt. Det är ett mycket imponerande sätt att fotografiskt uttrycka som hittills helt enkelt inte existerat.

 

Har en asfärisk frontlins med stor diameter

SIGMA 12-24mmF4 DG HSM Art var det första SIGMA-objektivet som har ett stort 80mm asfäriskt frontlinselement. På grund av den kompetens som härrör från denna framgång, har det nya objektivet en stor 80mm precisionsformad asfärisk glaslins som sitt främre linselement. Denna teknik har möjliggjort 14 mm F1.8-specifikationen, det första i sitt slag.


Tydlig bokeh effekt

Även vid 14 mm ultravid bildvinkel möjliggör F1.8 ljusstyrka ett mycket kort skärpedjup där motivet står dramatiskt mot en bokeh-diffus bakgrund. Det är den unika uttrycksform som endast en stor frontdiameter kan erbjuda.

 

Tillverkare Sigma
Kategori Objektiv
Objektivtyp Prime
Brännviddstyp Wide-angle
Objektivfäste L (Leica)
Kompatibla objektivfästen L (Leica/Panasonic/Sigma)
Fullframe Ja
Speciella element/coating 3 FLD and 4 SLD elements
Bildstabilisator Nej
Autofokus Ja
Vädertätad Ja
Intern fokus Ja
Motljusskydd Yes
Linseelement / Grupper 16/11
Bildvinkel 114.2°
Närgräns 27
Bländarlameller 9
Största bländare F/1,8
Minsta bländare F/16
Brännvidd 14
Diameter 95 MM
Längd 126 MM
Vikt 1170 G