Hyra

Hyresperiod:

Hyra korg

Dina produkter
Total hyra

Summa

-

Moms

-

Totalt inkl. MOMS

-

Beloppet gick inte att beräkna. Kontakta Goecker för ett erbjudande

Fortsätta

TAMRON SP 150-600MM F/5-6,3 DI VC USD G2 NIKON

TAM106713
Dagspris 0,00 SEK Pris för period Ett periodpris kunde inte beräknas

Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD G2 Nikon

Supertelezoom med snabb autofokus, effektiv bildstabilisering och vädertätning. Passar både fullformat och APS-C.

Tamron SP 150-600 mm f/5-6,3 Di VC USD G2 är andra generationen av Tamrons populära supertelezoom och den kommer med många förbättringar jämfört med sin föregångare, både vad gäller autofokus, bildstabilisering och hantering. Objektivet är byggt för att teckna ut fullformat men kan även användas på kameror med APS-C-sensor.

Ny optisk konstruktion för högre skärpa/upplösning
Dagens digitalkameror ställer tuffa krav på objektivens upplösningsförmåga. Den nya optiska konstruktionen i Tamron SP 150-600 mm f/5-6,3 Di VC USD G2, bestående av 21 linselement i 13 grupper, är designad för att matcha dem. Tre linser av LD-glas (Low Dispersion) eliminerar risken för kromatisk aberration som annars kan ge färgfel och påverka skärpan.

Noggrannare tillverkningsprocess och montering bidrar också till den förbättrade bildkvaliteten. Tamrons ytbehandlingar eBand (Extended Bandwidth & Angular-Dependency) och BBAR (Broad-Band Anti-Reflection) används för att maximera ljusgenomsläppet samt motverka reflexer och ströljus.

Snabbare AF och stabilare bild
Autofokusen har snabbats upp avsevärt i den nya versionen för att bättre kunna hänga med vid rörliga motiv, som vid fågel- och sportfotografering. Ultraljudsmotorn (USD, Ultra Sonic Silent Drive) ger även tyst fokusering och möjlighet till manuell finjustering utan att någon omkoppling behöver göras.

En annan förbättring märks i objektivets inbyggda bildstabilisering, som nu klarar att kompensera för skakningar upp till 4,5 steg längre slutartid än fotografen normalt kan handhålla. Stabiliseringen har även fått tre inställbara lägen; I läge 1 ger den normal funktion (stabilisering i alla riktningar), läge 2 är för panorering (endast vertikala skakningar motverkas) och läge 3 aktiverar stabiliseringen först vid exponeringsögonblicket för att ge skarpast möjliga resultat.

Ny design med exklusivare känsla
För att passa in i Tamrons nuvarande SP-serie har objektivet designats om och även försetts med metallhölje. Resultatet är en telezoom som både ser elegantare ut och upplevs mer premium i handen. Liksom förut skyddar vädertätningar mot fukt och damm medan fluorine coating hindrar smuts och fett att fastna på frontlinsen och gör den enklare att rengöra.

Förbättrad hantering
Närgränsen har kortats från tidigare 2,7 meter till 2,2 meter i nya Tamron SP 150-600 mm f/5-6,3 Di VC USD G2. Det ger en maximal avbildningsskala på 1:3.9 och innebär att objektivet även kan användas för att fotografera större insekter som trollsländor och fjärilar. Vidare har ett nytt slags zoomlås tillkommit; Flex Zoom Lock. Det används för att låsa zoomen på en valbar brännvidd. Här finns också ett vanligt zoomlås som kan aktiveras vid transport. Det kopplas in vid 150mm brännvidd, där objektivet tar minst utrymme.

Elektromagnetisk bländare, som ger exaktare bländarstyrning, finns nu inte bara i Canon-versionen utan även för Nikon. En annan förbättring är den nya stativfoten, som tillverkas av lätt men stark magnesiumlegering och är kompatibel med Arca Swiss-fästen. Och med hjälp av tillbehöret Tamron TAP-in Console, som innehåller en USB-port för datoranslutning, kan användaren själv utföra firmware-uppdateringar och finjustera objektivets autofokus och bildstabilisering.

Objektivet är även kompatibelt med Tamrons båda telekonvertrar, TC-X14 och TC-X20. Observera att användningen av en telekonverter försämrar ljusstyrkan, vilket påverkar kamerans autofokus. Med 1.4x konverter förloras 1 bländarsteg ljus och med 2x konverter blir ljusförlusten 2 bländarsteg.

 

Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD G2 viktiga egenskaper

 • Tecknar ut fullformat men kan även användas med APS-C-kameror
 • Dubbla processorer för maximal prestanda hos AF och bildstabilisering
 • Ultraljudsmotor (USD) ger tyst och snabb fokusering
 • Bildstabilisering (VC) som klarar 4,5 steg, ger större frihet vid frihandsfotografering
 • Väderskyddat hölje i metall för premiumkänsla
 • Frontlins med fluorine-behandling som stöter bort vatten, fett och smuts
 • Avancerad optisk konstruktion med 21 linser ger hög bildkvalitet vid alla brännvidder
 • Närgräns på 2,2 meter ger en maximal avbildningsskala på 1:3.9
 • eBAND och BBAR antireflexbehandling för maximal ljustransmission och bildkontrast
 • Elektromagnetisk bländare
 • Arca Swiss-kompatibel stativfot
 • Kompatibel med Tamrons 1.4x och 2x telekonvertrar samt Tamron Tap-in console
Tillverkare Tamron
Kategori Objektiv
Objektivtyp Zoom
Brännviddstyp Tele
Objektivfäste FX (Nikon)
Kompatibla objektivfästen DX (Nikon),FX (Nikon)
Fullframe Ja
Macro Nej
Bildstabilisator Ja
Autofokus Ja
Intern fokus Ja
Motljusskydd Medfølger
Linseelement / Grupper 21/13
Närgräns 220
Bländarlameller 9
Största bländare F/5-6,3
Minsta bländare F/32
Brännvidd 150-600
Diameter 106 MM
Längd 258 MM
Vikt 2010 G
Filter diameter 95 mm